آموزش تکثیر کرم زباله خوار و تولید کود ورمی کمپوست

مرجع کامل فارسی تکثیر کرم آیزینیا فوتیدا و تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست

آموزش تکثیر کرم زباله خوار و تولید کود ورمی کمپوست

مرجع کامل فارسی تکثیر کرم آیزینیا فوتیدا و تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست

ورمی کمپوست سودآور است به شرطی که....اهل زحمت وتلاش هم باشید! این متن را حتما بخوانید.

در مورد توجیه اقتصادی این کار نیاز به یک سری توضیحات کلی و البته واضح است.

http://s3.picofile.com/file/7942987739/KowsarPardaz_Vermi_1_2_.jpgبه صورت کلی برای هر 100تن کودی که استفاده میکنید باید حدود 16 تا 18 میلیون تومان هزینه کنید

این هزینه شامل تجهیز کارگاه و اجاره محل کار هم می شود که جزو هزینه هایی هست که تو فارمهای بعدی هم میتونید از آن استفاده کنید. یک بار که وسیله خریدید بارها می توانید از آن اضافه کنید و بسیاری از ورمی کاران ابتدا خودشان کرم مورد نیاز مراحل بعدی را تامین می کنند و بعد قدم بزرگ را برمی دارند. چون یکی از اصلی ترین هزینه های کار ورمی صرف خرید خود کرم می شود.

البته اجاره محل بسته به اینکه کجا باشد و چه شرایطی داشته باشد میتواند قیمتهای خیلی متفاوتی داشته باشد. اگر شما از خودتان مکان دارید بدانید که بخش زیادی از هزینه ورمی کاری را از قبل پرداخت کرده اید. کسانی که زمینی را به قیمت بالا اجاره می کنند و یا حتی بخش زیادی از سرمایه خود را برای خرید زمین کنار می گذارند بدانند که هزینه زمین با توجه به بالا و پایین بودن شدید قیمت زمین نباید به پای ورمی حساب شود.

نکاتی که الان می گوییم برای کسی است که می خواهد کار ورمی را تازه شروع کند.

از کل هزینه اولیه، 8 میلیون تومان باید صرف خرید کرم شود و حدود دو میلیون تومان هم برای خرید فضولات پوسیده گاو و کود و زباله.

http://s1.picofile.com/file/7942987525/KowsarPardaz_Vermi_1_1_.jpgبقیه اش هم هزینه های حمل و نقل، کارگری، آب و برق، آبیاری قطره ای و تجهیز کارگاه، اعم از خرید پمپ کفکش ، بیل، فرقون و مخزن ذخیره آب، هست. اگر خودتان و خانواده با هم در این کار فعال می شوید طبیعی است که بخش اعظم هزینه کارگر را نمی پردازید. اما در جریان باشید پولی که بدست می آورید سود نیست بلکه حق زحمتی است که کشیده اید و این سود را هم به پای ورمی نبندید.

خیلی واضح هست که اگر بخواید 200 تن کود بریزید هزینه شما به همین نسبت بالا نمیرود. برای شروع کار شما هشت میلیون اولیه را مجبور بودید صرف کنید.آن هم برای تولید 100 تن کود! اما محاسباتی که این جا ارائه می شود فقط به صورت کلی و رند شده ارائه می شود.

البته اعدادی که ارائه می شود بر اساس فارم یا مزارع ورمی است که عملا راه اندازی شده و بنابراین این اعداد بر اساس تجربه واقعی است.

http://s2.picofile.com/file/7942988923/KowsarPardaz_Vermi_1_10_.jpg


اگر شرایط تهیه فارم رو خوب رعایت کنید حدود 2000 تا 2500 کیلو کرم از چنین فارمی در می آید.

بنابراین تبلیغاتی که به شما می گویند می توانید با فروش همین دو هزار و پانصد کیلو کرم به ثروت 50 میلیونی برسید همه واقعیت نیست و برای رسیدن به این ثروت باید کلی سرمایه گذاری و زحمت بکشید.

http://s4.picofile.com/file/7942988167/KowsarPardaz_Vermi_1_5_.jpgدر نظر داشته باشید که فروش کرم خیلی هم راحت نیست. البته  مدرس های آلبوم ورمی کمپوست کوثرپرداز می پذیرند که کرم و کود شما را به قیمت مناسب و توافقی بخرند ، اما باید بدانید که قیمت کرم وکود تابع چرخه عرضه و تقاضا در بازار است.

الان بازار فروش کرم بیشتر مربوط به افرادی است که تازه کارند و می خواهند مزارع کوچک و بزرگی را در سطح کشور راه اندازی کنند. البته کرم خشک شده هم به عنوان خوراک طیور و ماهیان خریدار دارد و همین طور از کرم زباله خوار برای تولید انواع کرم در موسسات بهداشتی استفاده می شود.

همچنین موج درآمد سازی از طریق تولید کود و کرم زباله خوار ایران ر ا فرا گرفته است و بازار درآمد سازی پنجاه ساله و حتی بیشتر برای آن متصور است و افراد بسیاری به سمت درآمد سازی از طریق ورمی کمپوست روی آورده اند.
بسیاری به درآمد ماهی یک میلیون تومان از تولید کرم قانع اند و با سرمایه گذاری اندک می خواهند این درآمد تضمینی را البته با قبول زحمت و تکیه به نیروی کار خود و خانواده به دست آورند و در نتیجه همیشه برای کرم های تولیدی مشتری هست.
بدون شک تبلیغات و معرفی خودتان به عنوان فروشنده منصف هم صددرصد موثر است و چه بستری بهتر از اینترنت می تواندhttp://s2.picofile.com/file/7942988060/KowsarPardaz_Vermi_1_4_.jpg این کار را برای شماانجام دهد. در واقع بسیاری از کرم و کود فروشان با تبلیغات شخصی مشتریان واقعی خود را به قیمت واقعی پیدا می کنند و زیاد به سمت دلال ها نمی روند.

ورمی کاری یک کار کاملاً جدی و پر زحمت است و اگر شنیدید کسی گفت که کار راحتی است و می توان یک شبه پولدار شد بدانید که زحمت و دردسر هم به همراه دارد.

به طور کلی از کرم می توانید در هر مقیاس تولیدی درآمد بدست آورید  ولی این درآمد به دلیل شرایط متغیر بازار ثابت نیست و نمی شود روی مبلغ خاصی صددرصد حساب کرد. البته در هر کار تولیدی در حال حاضر به دلیل نوسانات قیمت ها چنین وضعیتی وجود دارد.

درآمد ثابت و قابل اعتماد ورمی کاری به فروش مستقیم خود کود ورمی مربوط می شود که این کار  به تبلیغات زیادی هم از سوی دولت و هم از سوی اتحادیه ورمی کاران و هم از تولید کننده های کوچک ورمی نیاز دارد.

برای مثال این تبلیغات برای باغ دارهای شهریار به خوبی انجام شده است و همینطور در گیلان و مازندران و خراسان و خوزستان و هرمزگان و ... مردم خانه ها هم با ورمی کمپوست آشنا شده اند و کشاورزان همدانی و کرمانشاهی و آذری و شیرازی و .... به مزیت استفاده از کود ارگانیک و غیر شیمیایی ورمی نسبت به کودهای شیمیایی واقف شده اند.
http://s1.picofile.com/file/7942987953/KowsarPardaz_Vermi_1_3_.jpg
الان توس شهریار کرج ورمی کمپوست رو به خوبی میشناسند و بسیاری از کشاورزان و باغ داران و گل فروشی ها خواهان خریدش هم هستند.

برای اولین فارمتون ورمی کمپوستی که تولید میکنید (با احتساب همون 100 تن کود) میشود حدوداً کیلویی 140 تا 180 تومان. قیمت فروش ورمی کمپوست الان حداقل بسته به کیفیت بین 500 تا 600 تومان هست. البته دلالها این کود رو از شما به قیمت 200 تومان میخرند !! حواستون باشه که گیر دلال جماعت نیافتید. خودتون برید دنبال فروش تا بتوانید به قیمت واقعی جنستان را بفروشید.

هزینه عمده فارم اول مربوط به خرید کرم و تجهیز کارگاه هست.برای همین است که ورمی کاران می گویند در شش ماه اول نباید روی سود حساب کرد و در واقع  از فارم دوم به بعد است که شما می توانید سود مناسبی از فروش کود داشته باشید. چون کرم رو که دارید و خیلی از هزینه هارو هم قبلاً انجام دادید. از فارم دومتون هر کیلو ورمی کمپوست براتون باید زیر 130-100 تومان بیافته. به شرطی که حواستون باشه و خوب کار رو انجام بدید. در کل سود خوبی داره اما باید برای فروش برید دنبال مشتری و حواستون باشد که گیر دلال جماعت و حرفهای فریبنده آن ها نیافتید

کلاً توی کشور برای تولید ورمی کمپوست هنوز خیلی خیلی جای کار هست و مسلما هر چه زودتر وارد این حرفه شوید حتی در مقیاس کوچک (سبدی و داخل حوض و حیاط خلوت) باز هم درآمدی مناسب برای خود ایجاد کرده اید. در سودآوری ورمی کمپوست شک نکنید.


http://s4.picofile.com/file/7942988381/KowsarPardaz_Vermi_1_7_.jpg

****

دیده شده است که برخی شرکت ها با در اختیار قرار دادن تعدادی سبد به مشتریان و خرید مجدد سبدها، خریدار را تشویق میکنند تا وارد حرفه تولید کود ورمی کمپوست شوند. در این نوشتار هدف نقد چنین روشی نیست اما قصد داریم تا به طور کلی چارچوبی هدفمند ارائه کنیم تا به واسطه آن حداکثر سودهی محقق گردد

روش سبدی از نقطه نظر فنی مزایایی دارد که قابل انکار نیست. مثلا در مساحت های کم با توجه به محدود بودن سطح و فضا روش سبدی مقرون به صرفه تر است چون از ارتفاع هم استفاده می شود. اما از نقطه نظر بهره وری اقتصادی شروع کار با این روش به هیچ عنوان توصیه نمیشود. در تولید ورمی کمپوست به روش سبدی هزینه قابل توجهی (چیزی حدود 60 درصد) از کل سرمایه صرف خرید سبد میشود.به عنوان مثال با سرمایه ای معادل 10 میلیون تومان شما حداکثر قادر به تولید 6 الی 7 تن ورمی کمپوست خواهید بود. این درحالیست که با همین مقدار سرمایه اگر از روش پشته ای استفاده شود 35 الی 40 تن ورمی کمپوست حاصل میگردد
از این گذشته کرم نیز یکی از منابع پر هزینه می باشد. اگر هدف شما راه اندازی یک فارم 300 تنی است پیشنهاد میشود که با یک فارم 100 تنی به صورت پشته ای کار را آغاز کنید و کرم مورد نیاز برای مراحل بعد را خودتان تولید کنید. در چنین حالتی حدود 30 تا 40 میلیون تومان از نظر اقتصادی صرفه جویی خواهید کرد
اما روش سبدی به دلیل تولید سریعتر ورمی کمپوست و قابلیت کاربرد بیشتر برای فضاهای کوچک مورد توجه می باشد. لذا توصیه میشود تا به صورت گام به گام به سمت تولید ورمی کمپوست به روش سبدی نیز حرکت شود
به صورت کلی حرکت با یک شیب آهسته و شروع بایک فارم پشته ای 50 الی 100 تنی و توسعه آن به فارم پشته ای بزرگتر و در کنار آن تولید ورمی کمپوست به سبدی (به منظور تولید سریعتر ورمی کمپوست) میتواند یک چارچوب اقتصادی مناسب برای تجارت شما باشد.


هم اکنون در ۳۰۰ روستای گیلان آموزش تولید خانگی ورمی کمپوست در حال اجراء است . حفظ محیط زیست و افزایش حاصلخیزی خاک نسبت به کودشیمیایی و ایجاد اشتغال خانگی از مزایای گسترش ورمی کمپوست در روستاها است .

تولیدات ورمی کمپوست به عنوان غذای اصلی دام ، طیور و آبزیان ، لوازم آرایشی و بهداشتی و دارو نیز کاربرد دارند .

با مصرف یک درصد کرم خاکی در جیره غذائی مرغ، تولید تخم مرغ، وزن بدن و میزان پروتئین آن به ترتیب ۲۵ و ۲۲ و ۷ درصد افزایش یافته. کرمهای خاکی به علت دارا بودن درصد بالایی از اسید چرب امگا-۳ در تخم مرغ و لذیذتر شدن گوشت ماکیان می‌شوند.

 

 

 یکی از پر درآمد ترین و فرصت های شغلی برتر در سال گذشته در عرصه کشاورزی در ایران،  تولید و راه اندازی فارم های کود ورمی کمپوست بوده،  این کرم معجزه آسا کارهایی میکند که فقط باید در مورد طلایی که میسازد شما تحقیق کنید، از سوی دیگر باید این را بدانید که در چند سال اینده سونامی جدیدی به نام سرطان همه جای ایران را فرا میگیرد و ما از همین الان باید به فکر خودمان و فرزندان اینده مان باشیم به این نحو که مصرف کودها و سموم شیمیای را کمتر کرده و روبه استفاده از کودهای زیستی و سالم بیاوریم  که ورمی کمپوست از بهترین کودهای زیستی و ارگانیک میباشد.

پرورش کرم خاکی,تولید ورمی کمپوست


 پرورش کرم خاکی و تولید کود ورمی کمپوست

با توجه به ازتوباکترها و میکروارگانیسم های مفیدی که در روده کرم خاکی موجود است این کرم خاکی توانایی این را دارد که تمام مواد الی غیر بازیافت اعم از زباله، فضولات دامی، برگ درختان و …را در سیستم گوارش خود تجزیه کرد و حاصل آن نوعی کود به نام ورمی کمپوست میشود که کودی کاملا بدون بو بدون تخم علف هرز و از بهترین کودهای مصرفی در اروپا و جهان میباشد.


سوالاتی که مکررا به ذهن مصرف کننده،فروشنده یا بازاریاب ورمی کمپوست متبادر میشود
1-    چرا باید کود استفاده کنیم؟
 برای تامین عناصر مغذی و کم مقدار، افزایش تولید محصولات کشاورزی شامل محصولات باغبانی، زراعتی، گلخانه¬ای و گلهای تزئینی
2- چه نوع کودهایی در بازار مصرف موجود است؟
سه دسته کود موجود است.
 الف- کودهای شیمیایی  ب- کودهای دامی (سنتی) ج- کود سبز (کود آلی و بیولوژیک ورمی کمپوست)

 

نوع کود

محاسن

معایب

کود شیمیایی
 
برای تهیه قابلیت دسترسی مناسب
سبب افزایش میزان تولید در زمان کوتاه می‌شود.
انبارداری ساده¬ای دارد.
 
باعث سفت شدن خاک می‌شود.
باعث تغییر کیفیت خاک می‌شود. (شور شدن و آلودگی خاک)
باعث افت کیفیت محصولات می-شود. (جذب عناصر غیر ضروری در گیاه)
باعث آلودگی آبهای سطحی و کشاورزی می‌شود.
ایجاد بیماریهای صعب العلاج را به دنبال دارد.
کود دامی قابلیت دسترسی ساده دارد.
موثر در بهبود کیفیت خاک است.
سبب افزایش تولید محصول می‌شود.
 

 

 

وجود انواع ویروسها و میکروارگانیسم‌های عنصر (عوامل بیماریها)
افزایش هزینه تولید با گرفتن کارگر جهت وجین مزارع
نیاز به استفاده از سموم آفتکش جهت کنترل میکروارگانیسم‌های مضر موجود در کود دامی
انبار داری سخت
ایجاد بوهای مشمئز کننده
انتقال بیماری‌های مشترک با دام
کود سبز و الی ورمیکمپوست سبب بهبود کیفیت خاک می‌شود.
فاقد هرگونه آلودگی است.
باقی مانده مواد مغذی در محصولات ندارد.
سبب افزایش تولید می¬شود.
انبارداری آن ساده است.
قابلیت بسته بندی آسان و فاقد آلودگی
بالا بودن قیمت به ازای هر کیلو در مقایسه با سایر کودها
امکان دسترسی محدودتر نسبت به سایر کودها

 
3- اصلا ورمی کمپوست چیست؟
ورمی کمپوست مدفوع گونه ای خاص از کرم خاکی است که طی فرایند گوارش مواد الی و غذایی، در روده کرم ارزش افزوده به مواد داده و باعث میشود کودی که از بدن این کرم تولید میشود دارای میکرو ارگانیسم های مفید بسیاری باشد و همچنین به خاطر وجود ازتوباکترها در روده کرم کود خاصیت کمپلکس فعال پیدا میکند و ضریب جذب بسیار بالایی میگیرد فرآورده ای که ورمی‌کمپوست خوانده می‌شود از لحاظ کیفی، ماده آلی یا تنظیم شده، سرشار از ماده هومیک و عناصر  غذایی به شکل قابل جذب برای گیاه، دارای انواع ویتامین ها، هورمون های محرک رشد گیاه و آنزیم های مختلف است.
 این فرآورده از لحاظ ظاهری، به صورت دانه ای شکل با رنگ تیره و بوی مطبوع است و به دلیل این که سیستم گوارش کرم خاکی مثل پرندگان سنگدان وجود دارد بیشتر تخم علف هرز و سایر مواد به صورت کامل تجزیه شده و حاصل کود تولیدی بدون تخم علف هرز میشود.
4- مزایای ورمی کمپوست نسبت به سایر کودهای سبز چیست؟
ورمی کمپوست دارای نسبت کربن به نیتروژن مناسب‌تری نسبت به سایر کودهای سبز است در نتیجه شرایط جذب عناصر مغذی توسط گیاه سهل تر و فراهم تر است. همچنین این ترکیب دارای pH خنثی است و استفاده زیاد آن تاثیر منفی بر کیفیت خاک و گیاه ندارد، این ترکیب فاقد بو بوده و ناخالصی آن نسبت به سایر کودهای سبز خیلی کمتر است.
5- ورمی کمپوست چه قابلیتهای کاربردی دارد؟
جهت تولید همه گونه گیاه مورد استفاده بوده و شرایط میکروارگانیسم‌های مفید در خاک‌ها را بهبود می‌بخشد. مواد موجود در بافت ورمی کمپوست بگونه‌ای است که مانع حضور در خاک شده و داشتن حسایت دور کنندگی مانع حضور برخی آفات خاکستری و حشرات مکنده خسارت زا خصوصا در محیطهای حساس مانند گلخانه‌ها می‌شود.
6- مواد متشکله ورمی کمپوست  و فواید ان؟
ورمی‌کمپوست اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هر گونه بو، میکروارگانیسم های بیماری زا و بذر علف هرز است. ورمی‌کمپوست در مقایسه با سایر کودهای آلی دارای میزان عناصر اصلی غذایی بالاتری است و علاوه بر عناصر ماکرو مانند ازت، فسفر و پتاسیم که در فعالیت های حیاتی گیاه نقش اساسی دارند حاوی عناصر میکرو مانند آهن، مس، روی  و منگنز نیز است. این خاک پرور با داشتن موادی مانند ویتامین و اکسین، موجبات رشد گیاه را فرآهم می آورد.  تمام عناصر غذایی موجود در ورمی‌کمپوست به آسانی توسط گیاه جذب می‌شوند. ورمی‌کمپوست عناصر سنگین موجود در خاک را تثبیت کرده و مانع از جذب بیش از حد آنها توسط گیاه می‌شود. ورمی‌کمپوست جوانه زنی بذر را تحریک کرده و ریشه زایی قلمه ها را تشدید می‌کند. ورمی‌کمپوست عملکرد کمی و کیفی گیاه را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.
7-نسبت C/N چیست ؟ 
یکی از معیارهایی که  جهت بیان تجزیه پذیری مواد آلی بکار گرفته میشود  نسبت C/N است همانطور که می دانید C یا همان عصنر کربن است  و N علامت عنصر نیتروژن است. نیتروژن یا همان ازت بیشتر باعث افزایش رشد پیکیری گیاه و رشد رویشی میشود که به صورت عرف در بین کشاورزان به علفی شدن بوته ها معروف است.بدین صورت است که بیشتر انرژی که گیاه مصرف میکند صرف رشد و توسعه برگها میشود و انرژی جهت تولید گل یا بذر یا میوه هدر میرود همان طور که میدانید برای این که گیاه توانایی تولید گل و به تبع ان تولید میوه و محصول را داشته باشد باید علاوه بر انکه پیکر گیاه رشد مناسبی داشته باشد باید نسبت مواد قندی و انرژی دار در گیاه مطلوب و مناسب باشد عنصر کربن نیاز قندی و این انرژی را برای گیاه تامین میکند. چنانچه مقدار عنصر نیتروژن از مقدار کربن بیشتر شود  ( مثلاً در اثر مصرف بیش از حد کود نیتروژنه )گیاه به صورت علفی رشد کرده و گل نمی دهد. در بین کشاورزان مرسوم است نزدیک زمان بستن دانه یا میوه ی گیاه آبیاری را کم می کنند. دلیل این کار آن است که ریشه در اثر کمبود آب ضعیف شده و نیروژن را کمتر جذب می کند در نتیجه مقدار مواد قندی در گیاه افزایش یافته و گیاه قادر به گلدهی و جوانه زنی می گردد. مقدار مواد قندی به مواد نیتروژنه در گیاه را به صورت نسبت   نشان می دهد که برای فعالیت مطلوب گیاه این مقدار برای گیاهان مختلف، متفاوت است .
8-نحوه استفاده از ورمی کمپوست
ورمی کمپوست تولید شده از کود دامی یا سایر زائدات آلی از لحاظ کیفی سرشار از مواد هومیک و عناصر غذایی به شکل قابل جذب گیاه، حاوی انواع ویتامین‌ها و هورمون‌های محرک رشد گیاه و آنزیم‌های مختلف می‌باشد که می‌تواند به عنوان کود مطلوب در پرورش گل و گیاه در آپارتمان‌ها، مزارع و گلخانه­ها مورد استفاده قرار گیرد به همین منظور جدول زیر برای استفاده بهینه از کود ورمی کمپوست به مصرف‌کنندگان گرامی ارائه گردیده است:

طریقه مصرف

زمان مصرف

مقدار مصرف

محصولات

ردیف

مخلوط با خاک و در عمق مؤثر ریشه

قبل از کشت

5 - 2 تن در هکتار

غلات

1

6 - 3 تن در هکتار

حبوبات و دانه های روغنی

2

500 – 300کیلوگرم در مترمربع

محصولات گلخانه ای

3

با خاک گلدان کاملاً مخلوط گردد

قبل و یا بعد از کشت

10- 5

درصد وزن خاک گلدان

گیاهان آپارتمانی

4

در اطراف سایه انداز درخت و در عمق مؤثر

قبل از متورم شدن جوانه ها

10- 5

کیلوگرم در هر درخت

درختان میوه

5

مخلوط با خاک و در عمق مؤثر ریشه

قبل از کشت

10 – 5 تن در هکتار

سبزی و صیفی

6

نویسنده:مهندس احمد یزدانی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد