آموزش تکثیر کرم زباله خوار و تولید کود ورمی کمپوست

مرجع کامل فارسی تکثیر کرم آیزینیا فوتیدا و تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست

آموزش تکثیر کرم زباله خوار و تولید کود ورمی کمپوست

مرجع کامل فارسی تکثیر کرم آیزینیا فوتیدا و تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست

چای کمپوست چیست؟


چای کمپوست چیست؟
چای کمپوست به پس آب یا عصاره ی ورمی کمپوست گفته می شود . این ماده که به صورت محل می باشد حاوی عناصر و برخی از هورمون های موجود در داخل ورمی کمپوست است . چای کمپوست با دارا بودن خواص متعدد غذایی و قابلیت آفت کشی برای برخی از عوامل بیماری زا در بسیاری از کشور های پیرفته از نظظر کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد
چای کمپوست را می توان یکی از بهترین و غنی ترین کودهای محلول ارگانیک تلقی کرد که علاوه بر داشتن خواص کیفی موجود در کود جامد ورمی کمپوست قابلیت محلول پاشی را نیز داردچای-کمپوست
کرم ها در هنگام عبور و تغذیه از محیط غذایی خود برای استریل نگه داشتن این محیط از بدن خود مواد ضد باکتریایی و قارچی ترشح کرده که این مواد در نتیجه ی فرآیند چای کمپوست گیری وارد چای کمپوست شده و در نتیجه به این کود مایع خاصیت آفت کشی نیز می دهد

چای کمپوست همچنین می تواند در کشت های هیدروپنیک جایگزین مناسبی به جای استک های محلول دهی غذایی باشد بویژه آنکه در بسیاری از موارد به دلیل ارگانیک بودن این کود مایع خطر بیشبود عناصر غذایی کع گاها منجر به برگشت محصولات صادراتی همچون توت فرنگی می شود نیز از بین می رود
چای کمپوست در واقع همان ورمی کمپوست است با این تفاوت که قایلبت محلول پاشی برگی را نیز دارد. این ویژگی باعث می شود که در برخی از کمبود های حاد به جای استفاده از کود های شیمیایی محلول که خطر برگ سوزی را نیز دارد از چای کمپوست استفاده کرد
در کشور ما ایران با توجه به نوپا بودن صنعت ورمی کمپوست ، فرهنگ کشاورزی سنتی و عدم اطلاع رسانی مناسب چای کمپوست چندان جایگاهی مناسبی از نظر تجاری ندارد ولی باید بدانیم که چای کمپوست در بسیاری از کشورها مانند هند از ارزش کشاورزی و تجاری وِیژه ای برخوردار است

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد