آموزش تکثیر کرم زباله خوار و تولید کود ورمی کمپوست

مرجع کامل فارسی تکثیر کرم آیزینیا فوتیدا و تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست

آموزش تکثیر کرم زباله خوار و تولید کود ورمی کمپوست

مرجع کامل فارسی تکثیر کرم آیزینیا فوتیدا و تولید کود ارگانیک ورمی کمپوست

لینک دانلود کتب و مقالات مرتبط با ورمی کمپوست و کرم زباله خوار

http://s2.picofile.com/file/7171943866/wormsmall.gif
***
http://s2.picofile.com/file/7171943866/wormsmall.gif

دانلود مقاله

مقایسه ورمی کمپوست با کودهای دیگر


****

http://s2.picofile.com/file/7171943866/wormsmall.gif

دانلود مقاله

ورمی کمپوست طلای سیاه


****

http://s2.picofile.com/file/7171943866/wormsmall.gif


ورمی کمپوست چیست ؟

 

Worm   یک کلمه لاتین به معنی کرم است و ورمی کمپوست به کودی اطلاق می شودکه از مدفوع گونه ای خاص از کرمهای خاکی بدست می آید.

در طبیعت بیش از 2500 گونه مختلف از کرمهای خاکی زندگی می کنند، اقسام این کرمها از نوع مستقر در سطح زمین تا کرمهای مستقر در سوراخهای عمیق متفاوت است. بیولوژی ، الگوهای رفتاری ، عادات تغذیه ای و احتیاجات زیست محیطی این گونه ها بسیار متنوع می باشد.

 برای تهیه ورمی کمپوست از گونه ای خاص از کرمهای قرمز رنگ مناطق گرم و مرطوب بنام   Eisenia Foetida که به کرم ببری یا کرم کمپوستر نیز معروف میباشند استفاده می شود. فرآیند تولید ورمی کمپوست عبارت است از عبور آرام و پیوسته مواد آلی از درون دستگاه گوارش کرم و تغییر حالت این مواد به مدفوع کرم؛ فضولات کرمها شامل مواد مغذی برای گیاهان بوده و دارای حالتی است که به موقع برای تغذیه گیاه آزاد می شود، ورمی کمپوست ماده ای است که بخوبی تغییر فرم یافته و ساختار، تخلخل، تهویه، زهکشی و ظرفیت نگهداری رطوبت در آن در حد عالی بوده و از لحاظ کیفی سرشار از مواد هومیک و عناصر قابل جذب برای گیاهان است .

  ورمی کمپوست دارای عناصری از قبیل :

 کربن ، نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، کلسیم ، آهن ، روی ، منگز وسایر عناصر میکرو و ماکرو میباشد. خواص یاد شده فوق ورمی کمپوست را تبدیل به کودی ایده ال برای رشد و بالندگی عمومی گیاهان کرده و با توجه به اینکه در فرآیند تولید این کود از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی شود، محصولات کشاورزی تولید شده کاملاً طبیعی خواهند بود ؛ این ویژگیهای منحصر بفرد توجه علاقمندان محیط زیست را نیز در سراسر جهان به خود جلب کرده و آینده روبه رشدی برای استفاده وسیع از ورمی کمپوست در کشاورزی ارگانیک را رقم خواهد زد.  

  ضرورت استفاده از کودهای بیولوژیک

         تامین عناصر غذایی به صورت کاملاً مناسب با تغذیه طبیعی

        کمک به تنوع زیستی

        تشدید فعالیتهای حیاتی گیاه

        • بهبود کیفیت ، حفظ بهداشت و محیط زیست

        حفظ و حمایت از سرمایه های ملی

   

روش مصرف

 

ورمی کمپوست یک کود آلی می باشد که از لحاظ کیفی سرشار از مواد هومیک و بیومیک ، انواع ویتامین ها و هورمونهای محرک رشد ، آنزیم های مختلف و عناصر غذایی قابل جذب برای گیاه با اسیدیته تنظیم شده است .

 

خواهشمند است برای استفاده از این محصول ارزشمند طبق جدول زیر عمل بفرمایید

 

  میزان مصرف نوع گیاه ردیف

1- 3 کیلوگرم برای هر درخت درختان میوه بسته به سن 

100 گرم برای هر نهال جنگلداری و نهال کاری 

500 گرم برای هرمتر مربع درختچه های زینتی و چمن 

400 گرم برای هرمتر مربع گیاهان زینتی (انواع گل) 

80 گرم برای هرگلدان گلدانهای متوسط 

150 گرم برای هر گلدان گلدانهای بزرگ 

  

 اگر از ورمی کمپوست برای پرورش گل های تزئینی و گلدانهای خانگی استفاده می کنید در نظر داشته باشید که گیاهان نیز مانند هر موجود زنده دیگر برای رسیدن به رشد و بالندگی مطلوب به عوامل دیگری نظیر دما ، نور و دفعات آبیاری متناسب با نوع گیاه نیازمند هستند که در صورت فراهم کردن این شرایط می توانید از پرورش گل های خود لذت برده و محیط زندگی خود را سبزتر کنید .

 

 با توجه به نیاز گیاهان خود می توانید دفعات کود دهی را بین 2 تا 6 ماه تکرار کنید .

    

مزایای ورمی کمپوست

 

 بدون بو

  کم وزن

  قابلیت نگهداری آب با حجم بالا

  اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیک خاک

  تامین کننده کلیه عناصر مورد نیاز برای رشد گیاهان

 

 

 عناصرتشکیل دهنده ورمی کمپوست

  کربن

  نیتروژن

  فسفر

  پتاسیم

  کلسیم

  روی

  آهن

  عناصر میکرو و ماکرو

----------------


کارهایی که باید در فصل زمستان برای ادامه روند ورمی کمپوستینگ انجام دهید شامل موارد زیر است

کارهایی که باید در فصل زمستان برای ادامه روند ورمی کمپوستینگ انجام دهید شامل موارد زیر است

1.تا حد امکان بستر گرمی را برای کرمها فراهم کنید . اگر شما مشغول پرورش کرم در فضای بسته هستید این امر به راحتی محقق میگردد ولی اگر در فضای باز اینکار را انجام میدهید باید به میزان 15 درصد حجم کود بستر ، از کود گوسفندی استفاده کنید.البته کود گوسفندی ای  که مرحله کمپوستینگ خود را حداقل 1 اه طی کرده باشد.بدین منظور در فصل پاییز اقدام به تهیه و شستشوی کود گوسفندی کرده و به مدت 1ماه به صورت تلی دپو کنید وبا شروع فصل سرما بر روی بسترها بریزید.اگر منطقه شما برف خیز است نگران نباشید وجود برف بر روی بسترها مانند عایق عمل کرده و مانع ار تبادل حرارت با محیط خارج میگردد.همچین مساله ای در مورد خانه های یخی اسکیموها هم صادق است


2.نکته بعدی عدم غذادهی در فصل زمستان است.چون با شروع فصل سرما میزان انرژی مورد نیاز کرمهای خاکی کاهش می یابد غذادهی فقط منجر به ماندن غذا در بستر وتجمع موش وجرب وسایر موجودات مضر میگردد.

3.کار بعدی این است که مقداری کود گاوی ا به همراه برگهای پاییزی و ضایعات محصولات کشاورزی در جایی دپو کرده تا روند کمپوستینگ را طی کرده و در طول زمستان به بستر ها اضافه کنیم و روی آنها را هم با لایه ضخیمی از کاه بپوشانیم.

------------